Minipizza s polníčkovým šalátom s dijónskym dresingom

Čas varenia : 30 minút

Minipizza s polníčkovým šalátom s dijónskym dresingom

Čas varenia : 30 minút

Podobné recepty

Video recept

Suroviny pre 2 porcie

Červená cibuľa – 0,5 ks


Cesnak – 1 strúčik


Cherry paradajky – 100 g


Citrón – 0,5 ks


Dijónska horčica – 10 g


Proteínový skyr – 70 g


Kapary – 20 g


Mozzarella – 100 g


Olivový olej – 10 ml


Polníček – 100 g


Polohrubá múka – 70 g


Žltá paprika – 0,5 ks


Bazalka


Granulovaný cesnak


Kypriaci prášok


Talianske korenie


Soľ, čierne korenie


Energia – 1669 kJ / 399 kcal 


Tuky – 18 g


nasýtené mastné kyseliny – 9 g


nenasýtené mastné kyseliny – 4 g


Sacharidy – 45 g


Cukry – 6 g


Vláknina – 3 g


Bielkoviny – 22 g


1. Obilniny obsahujúce lepok


3. Vajcia a výrobky z nich


6. Sójové zrná a výrobky z nich


7. Mlieko a výrobky z neho


9. Zeler a výrobky z neho


10. Horčica a výrobky z nej


11. Sezamové semená a výrobky z nich


Červená cibuľa – 0,5 ks


Cesnak – 1 strúčik


Cherry paradajky – 100 g


Citrón – 0,5 ks


Dijónska horčica – 10 g


Proteínový skyr – 70 g


Kapary – 20 g


Mozzarella – 100 g


Olivový olej – 10 ml


Polníček – 100 g


Polohrubá múka – 70 g


Žltá paprika – 0,5 ks


Bazalka


Granulovaný cesnak


Kypriaci prášok


Talianske korenie


Soľ, čierne korenie


Energia – 1669 kJ / 399 kcal 


Tuky – 18 g


nasýtené mastné kyseliny – 9 g


nenasýtené mastné kyseliny – 4 g


Sacharidy – 45 g


Cukry – 6 g


Vláknina – 3 g


Bielkoviny – 22 g


1. Obilniny obsahujúce lepok


3. Vajcia a výrobky z nich


6. Sójové zrná a výrobky z nich


7. Mlieko a výrobky z neho


9. Zeler a výrobky z neho


10. Horčica a výrobky z nej


11. Sezamové semená a výrobky z nich


Použité produkty

Postup

cibula a paradajky na plechu

Rozohrejeme rúru na 230 stupňov. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké polmesiačiky. Cherry rozpolíme. Presunieme na plech, osolíme, okoreníme čiernym a talianskym korením, pokropíme polovicou oleja, premiešame a pečieme v rúre 20 minút.

placka na panvici

V miske spolu zmiešame skoro celú múku, skyr, granulovaný cesnak, kypriaci prášok, soľ a čierne korenie. Miešame najprv varechou a potom rukou. Rozdelíme na dve guľky a vyvaľkáme na placku. Použijeme zvyšnú múku, aby sa nám placky nelepili. 

pizze pred zapecenim

Placky opečieme na suchej panvici po 3 minúty z každej strany. Na placky uložíme nastrúhaný syr, opečenú zeleninu a polovicu nadrobno nakrájanej bazalky. Pečieme v rúre ešte 5 minút.

dresing

V miske spolu zmiešame prelisovaný cesnak, nadrobno nasekané kapary, zvyšok oleja, citrónovú šťavu, horčicu, soľ a čierne korenie.

salat

Do misky s dresingom ďalej pridáme umytý polníček a na malé kúsky nakrájanú a jadierok zbavenú papriku. Premiešame.

minipizza so salatom a dresingom

Mini pizze rozdelíme do tanierov, pokryjeme zvyšnou bazalkou a doplníme polníčkovým šalátom. Dobrú chuť!

Ďalšie produkty Z bregov

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore